play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Accupunctuur en fysiotherapie

Accupunctuur is een geneeswijze uit het oude China. Het was eerst alleen bedoeld voor mensen, maar later werden ook dieren ermee behandeld. In China is het heel normaal, maar in Nederland was het eerst wat vreemd. Nu wordt het al vaker gedaan bij mensen, maar ook bij dieren.

Bij accupunctuur gaan ze ervan uit dat door het hele lichaam energiebanen lopen. Het lichaam wordt ziek als die energiebanen geblokkeerd raken. Ze moeten dan worden gedeblokkeerd. Dat doen ze met hele dunne naalden die op verschillende plekjes in het lijf worden geprikt. Daardoor worden zenuwen geprikkeld en komen de energiebanen weer helemaal vrij. En soms gaat er zelfs een klein stroomstootje door de naaldjes om de zenuwen nog meer te prikkelen.

Fysiotherapie is gericht op afwijkingen aan de botten, gewrichten, pezen of spieren. Een fysiotherapeut kan door massage zorgen dat het bloed weer lekker doorstroomt en daardoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Zo kun je blessures voorkomen.

Als je pony al geblesseerd is, kan de fysiotherapeut zorgen dat de patiënt niet stijf wordt, of oefeningen voorschrijven waardoor een pony sneller beter wordt. Een fysiotherapeut kan soms ook gebruik maken van verschillende technieken. Bijvoorbeeld een laserstraal of een scanner. De laserstraal wordt gebruikt om te behandelen. En de scanner kan net als een röntgenapparaat naar binnen kijken, om een pees te onderzoeken, zonder dat de pony open hoeft te worden gemaakt.

accupunctuur

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper