play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Chiropractor en homeopathie

Het woord chiropractor komt van het Griekse cheir, dat betekent ‘hand’. En praktikos betekent ‘doen’. Dus het betekent letterlijk ’ iets met je handen doen’. Volgens chiropractors komen veel pijntjes in het lichaam door problemen met de rugwervels. Niet alleen de ledematen zitten vast aan de wervelkolom, maar ook heel wat spieren. De wervels van een paard worden veel belast door het zadel met daarop een ruiter. Als de wervelkolom niet goed functioneert, kan een paard sommige oefeningen niet doen. Hij krijgt dan last van zijn rugspieren, of hij wordt zelfs kreupel.

De wervelkolom van een paard bestaat uit wel 54 wervels! Tussen de wervels in zitten kraakbeenschijfjes die op hun plaats worden gehouden door spieren. De chiropractor kan de wervelkolom bewerken met zijn handen of met een zachte rubberen hamer. Als hij klaar is, kan het paard weer beter bewegen en zijn houding wordt beter.

Homeopathie is een hele oude geneeswijze; het bestaat al bijna twee eeuwen. Bij deze methode wordt alleen met natuurlijke producten gewerkt. Het klinkt heel raar, maar bij homeopathie gaat men ervan uit dat je een ziekte kunt genezen door de stof toe te dienen waar je eigenlijk ziek van werd. Zo help je het lichaam om zichzelf beter te maken.

chiropractor

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper