play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

In de groei

Paard groeien tot ongeveer hun vierde jaar. Om gezond en sterk te worden, hebben ze extra bouwstoffen nodig. Zolang het veulen bij zijn moeder drinkt, krijgt hij alle vitaminen en mineralen binnen belangrijk voor hem zijn. Maar als het veulen gespeend wordt, moet je zelf zorgen dat hij het juiste voer binnenkrijgt.

Ga niet zomaar vitaminen en mineralen voeren. Zorg dat je alles in de juiste verhoudingen geeft. Een goede veulenbrok is speciaal gemaakt voor de groei van jonge dieren. Al heel snel na de geboorte kun je je veulentje een beetje van die brokjes gaan bijvoeren en dit kun je gewoon volhouden als hij van zijn moeder af is. Je hoeft dan alleen nog te zorgen dat het veulen ook goed ruwvoer krijgt. Extra vitaminen en mineralen zijn overbodig.

Beweging en frisse lucht doen de rest. Als je ervoor kiest om je pony granen te voeren, is het belangrijk dat hij genoeg kalk binnenkrijgt. Doordat er in granen en zemelen veel fosfor zit, wordt er weinig kalk opgenomen door het lichaam. Kalk is heel goed voor de botten en als je pony daar te weinig van krijgt, kan hij last krijgen van vergroeiingen en zwakke botten. Kalk ziet eruit als wit poeder en er bestaan speciale kalkproducten die je kunt voeren.

Een schoolbordkrijtje is ook van kalk gemaakt, maar ja, dat kun je moeilijk aan je pony voeren!

in de groei

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper