play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Natuurlijke middelen

In de meeste gevallen heb je, als je pony ziek of kreupel is, een gewone dierenarts nodig. Die kan je precies vertellen wat je pony mankeert en kan de benodigde medicijnen voorschrijven. De meeste medicijnen kun je zonder recept niet krijgen. Dat is maar goed, ook want anders kan iemand per ongeluk het verkeerde medicijn toedienen.

Toch kun je bepaalde kwalen voorkomen of zelfs genezen met simpele (huis)middeltjes. De natuur helpt je daar soms bij door middel van kruiden, plantjes, bloemen of zelfs klei. Paarden en pony’s in het wild hebben de beschikking over enorm veel verschillende geneesmiddelen uit de natuur. Zo is een ‘wild’ weiland helemaal bezaaid met kruiden en grassen die supergezond zijn voor een paard en helpen om zijn weerstand te verhogen.

In onze omgeving is niet veel land beschikbaar en dus moet het land dat we hebben, zo goed mogelijk zijn. Dat betekent dat er geen onkruid in het land mag staan, zoals bijvoorbeeld de paardenbloem. Alleen de stevige grassoorten mogen overblijven en er wordt veel kunstmest gebruikt.

Heel wat pony’s en paarden komen zelfs helemaal niet in een weiland. Gelukkig zijn er veel natuurlijke (genees)middelen te verkrijgen in de winkel.

natuurlijke middelen

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper