play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Veearts

Bij een ongeluk zie je vaak snel genoeg of er iets aan de hand is. Spuit het bloed eruit, kan je pony ineens niet meer lopen of zit er een gapende scheur in zijn lichaam? Bel dan meteen de dierenarts.

– Zorg altijd dat je het nummer van de dierenarts bij de hand hebt. Zet het in je mobiele telefoon en/of hang het vlak bij de vaste telefoon.
– Als je de arts aan de lijn hebt, geef je duidelijk je naam en adres op en vertel je kort wat er aan de hand is.
– Zodra de arts bij jou is aangekomen, moet je kunnen vertellen wat er is gebeurd.

Een zieke pony eet niet graag, is hangerig, lusteloos en heeft soms een doffe vacht. Let dus op het gedrag van je pony. Als hij een paar dagen hangerig is, waarschuw je een dokter. Ook bij koorts (boven de 38,5 graden) of kreupelheid die langere tijd duurt, bel je direct een arts.

Is je pony al langere tijd niet lekker, dan moet je je een beetje aanpassen aan hem. Dat betekent een poosje niet rijden (tenzij de dierenarts anders aangeeft). Geef hem licht verteerbaar voer zoals slobber en doe eventueel een dekentje op. Voer hem wat vaker hooi en verminder de hoeveelheid hardvoer.

Geef je pony wat tijd om te herstellen. Wanneer je te vroeg begint met werken, loop je de kans dat de herstelperiode langer duurt dan nodig is. Houd je in elk geval aan de voorschriften van de arts, ook wat het toedienen van medicijnen betreft.

Wanneer je iets niet begrijpt, vraag het dan maar gewoon! Een dierenarts is er om je pony, maar ook jou te helpen!

veearts

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper