play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Haflinger

1. Herkomst


De Haflinger is genoemd naar het plaatsje Hafling in het zuiden van Tirol (Italië). Het ras is al ruim 130 jaar oud. Er werden in die tijd veel bergpaardjes gebruikt door de boeren in de Alpen. Een kruising van zo’n bergpaardje met een Arabier bracht een hengstveulen voort dat Folie werd genoemd. Folie is de stamvader van alle Haflingers op de wereld!

haflinger01

haflinger04

2. Gebruik


De Haflinger is opgegroeid in de Alpenweiden en dat merk je. Hij is sterk en niet snel van streek. Ook zal hij niet zo vlug struikelen, zijn voorouders hebben namelijk jaren over de steile, rotsige bergpaden gewandeld. Het zijn paarden met een eigen karakter, zachtaardig maar wel eigenwijs. Niet alleen kinderen kunnen van dit ras genieten, ook veel volwassenen zijn dol op dit ras.

haflinger05

3. Uiterlijk en karakter


De Haflinger is een intelligent, leergierig paardje met een vriendelijk karakter maar wel eigenwijs. Het ras is voskleurig met een blond staart en manen.

haflinger uiterlijk

4. Bijzonderheden


– Een Haflinger is altijd voskleurig met witte manen en staart.
Er zijn lichtere en donkerder gekleurde vossen.
– De moderne Haflinger is wat slanker gebouwd en heeft dan ook een elegant voorkomen.
– In Nederland is een speciaal stamboek voor dit super paard.
Er worden elk jaar keuringen georganiseerd.
– Het brandmerk van de Haflinger was vroeger een Edelweiss, dat is een zeldzaam bloempje dat op de Alpenweiden groeit.

haflinger03

haflinger06

5. Filmpje


Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny