play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Knabstrupper

1. Herkomst


De Knabstrupper komt uit Denemarken. Dit paard is daar toevallig terechtgekomen doordat een gevlekt Spaans paard in 1800 door een legerofficier na een oorlog meegenomen werd naar Denemarken. Deze merrie heette Flaebehoppen. Een zoon van haar werd de stamvader van de Knabstrupper.

knapstrupper01

2. Gebruik


Je kan dit paard tegenkomen in het circus maar het wordt ook gebruikt als hogeschoolpaard of voltigepaard. Het zijn lieve, intelligente paarden die graag willen werken. Je moet ze niet verwarren met de Appaloosa. De Appaloosa is een gevlekt paard met een bepaalde (gevlekt) kleurenpatroon maar de Knabstrubber is een echt ras. Behalve in Denemarken vind je dit paard ook veel in Duitsland.

knapstrupper02

3. Uiterlijk


Wat een boel vlekken! Of stippen? Het zijn grote stippen, netjes verdeeld over het sierlijke lichaam van het paard. Ze zijn altijd wit met rood bruine of bruin zwarte vlekken.

knabstrupper uiterlijk

4. Bijzonderheden


– De ogen hebben een wit randje
– Sommige Knabstruppers worden wit geboren!
– In een aantal gevallen verdwijnen de stippen in de loop van de jaren
– Een paard met witte aftekeningen op de bil noem je sjabrakbont
– De hoeven zijn gestreept

knapstrupper03

5. Filmpje


Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny