play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Lusitano

1. Herkomst


De Lusitano komt uit het warme Portugal en wordt daar al honderden jaren gefokt. Het is een volle neef van de Spaanse Andalusiër en lijkt daar in bepaald opzicht ook erg op. In zijn eigen land wordt dit ras gefokt voor het stierenvechten, het hoeden van vee, hogeschool dressuur maar ook om mee aangespannen te rijden.

2. Gebruik


Stierenvechten is natuurlijk niet zo leuk maar daardoor is de Lusitano wel ontzettend snel en wendbaar. Veder is hij goed in bijzondere oefeningen als de piaffe en de passage. De Lusitano is een hard, gezond paard dat graag wil werken. En hij is héél knuffelig. In Nederland zijn er zo’n driehonderd van deze paarden, er is een eigen stamboekvereniging voor opgericht.

3. Uiterlijk en karakter


De Lusitano is erg temperamentvol en wil graag lopen. Ze zijn slim, gevoelig en hechten zich sterk aan mensen. Ze komen in veel kleuren voor, maar ze worden allemaal grijzig als ze ouder worden.

lusitano uiterlijk

4. Bijzonderheden


– Een Lusitano heeft vaak een ronde neus
– Je vindt ze ook in veel circussen en shows
– Veel Lusitano’s groeien op in de streek Alentejo, aan de oevers van de rivier
– Ze zijn gewend in een droog, heet klimaat te overleven
– Het is een laatrijp ras, ze groeien lang door

lusitano01

5. Filmpje


Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny