play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Mustang

1. Herkomst


De eerste Mustangs werden in de 16e eeuw door Spanjaarden naar Mexico gehaald. De voorouders van de Mustang zijn de Andalusiër en de Arabier. Sommige van deze paarden ontsnapten of werden gestolen door Indianen. De Indianen gebruikten de paarden als pakpaard, tijdens gevechten en tijdens de jacht op buffels. Er werd veel op Mustangs gejaagd, waardoor er maar weinig in het wild overbleven. Nu zijn ze gelukkig beschermd.

mustang02

2. Gebruik


Mustangs zijn hele taaie paardjes. Ze kunnen goed tegen de brandende zon in de zomer en tegen de ijzige kou in de winter. Door hun goede weerstand en hun harde benen worden ze vaak gebruikt bij het hoeden van het vee. Ze zijn erg oplettend en hebben een heel snel reactievermogen. Ook hebben ze een geweldig uithoudingsvermogen dus kunnen ze goed voor endurance worden gebruikt. Mustangs komen vooral in de Verenigde Staten voor.

3. Uiterlijk en karakter


Mustangs zijn meestal erg wild en koppig en hierdoor niet geschikt voor jonge kinderen. Ze hebben een wild uiterlijk. Daar horen ook wildkleuren bij. Bruin, valk, bont en palomino komen veel voor, maar er zijn ook schimmels en zwarte. Ze hebben een aalstreep en andere wildtekeningen. Ze zien er sterk uit.

mustang

4. Bijzonderheden


– Mustang betekent ‘zonder baas’ of ‘vagebond’
– Veel Mustangs hebben zebrastrepen op hun benen en een aalstreep over hun rug
– De Mustang heeft bijna altijd zwarte hoeven, ook al heeft hij witte benen
– Er is een auto die Mustang heet en een heel mooi paardenfiguurtje op de voorkant heeft!
– Er bestaat een leuke Disney film over Mustangs! Namelijk Spirit

mustang01

5. Filmpje


Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny