play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Voorwaarts/Neerwaarts

Mits goed uitgevoerd is het voorwaarts/neerwaarts rijden een goede oefening om de rugspieren van een paard sterker te krijgen en om de bovenlijn – dat is de rug en hals – op te rekken. Door het sterker en soepeler maken van die rugspieren kan de achterkant ook weer beter functioneren en krijg je een sterker, makkelijk bewegend paard.

Dat voorwaarts/neerwaarts rijden, houdt in dat je energie opwekt met je kuit en deze opvangt in je hand. Je paard reageert door na te geven en jouw hand geeft ook weer na. Vraag dan weer aan met je kuit, sluit je hand en herhaal alles net zo lang tot je pony zijn bovenlijn ontspant en je hem bij wijze van spreken met zijn neus over de grond kunt laten lopen. Het voorwaarts/neerwaarts rijden heeft alleen zin als het goed uitgevoerd wordt.

Sommige pony’s zullen misbruik maken van het toestaan door de ruiterhand en lekker op het bit gaan hangen. Anderen kun je weer niet opvangen met je hand omdat ze er lekker doorheen stieren. Vraag je instructrice/instructeur om je te helpen als je een van deze problemen tegenkomt. Het rijden op de volte helpt vaak een paard wat makkelijker te laten nageven.

voorwaarts

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper