play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Zo meet je een pony

De stokmaat van een pony meet je door de hoogte van de schoft te meten. De schoft ligt net achter de nek van een pony, aan het eind van de manenkam. Tijdens het meten moet de pony vierkant staan, met rechte voor- en achterbenen. Dus niet in ruststand of met zijn voorbenen helemaal uit elkaar. De ondergrond moet vlak zijn.

Je kunt een pony op verschillende manieren opmeten. Het makkelijkst is om een stokmaatmeter te gebruiken. Als je deze niet hebt, kun je ook een bezem of lat gebruiken. Zet de stok naast je pony en leg een waterpas horizontaal op de schoft. Zet een streepje op de stok waar de waterpas komt en meet vervolgens de stok op.

Als een pony ijzers heeft wanneer hij wordt gemeten, wordt er een centimeter afgetrokken.

meten

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper