play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Bit

Het bit ligt op een plek in de mond waar geen kiezen of tanden zitten. Dit gedeelte van de kaakrand heet de lagen. Het is een gevoelige plaats, zoiets als je scheenbeen. Daarom moet je altijd rustig zijn met je handen. Leg maar eens een stok op je scheenbeen en duw daar hard op, dan voel je wat je pony voelt!

Bitten zijn er in heel veel vormen, diktes en van materiaal variërend van rubber tot ijzer. Daarnaast worden ze nog eens onderverdeeld in stang- en trensbitten. Alle bitten die in combinatie met een kinketting gebruikt worden, zijn stangbitten. Als dat niet het geval is, heb je te maken met een trens!

Een trensbit is er in gebroken, dubbel gebroken en ongebroken uitvoering. De tweede variant is zacht van inwerking; de éénmaal gebroken trens is het meest gangbaar. Een bustrens is een bit met vaste ringen (D-trens genaamd als de ringen een D-vorm hebben). En een watertrens heeft ringen die je rond kunt draaien. Dit is geschikt voor een pony met een stuggere mond.

bit

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper