play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Fun / Bieb / Rijden / Tuig / Onderhoud (kunst)stof

Onderhoud (kunst)stof

Kunststof is goed schoon te houden. Een Wintec-zadel bijvoorbeeld maak je schoon met een sopje van milde zeep. Laat het in de lucht drogen; leg het niet op de verwarming. Beenbeschermers van plastic of een andere kunststof kun je ook met een borstel en water waarin een zacht reinigingsmiddel is opgelost, schoonmaken.

Een kunststof sjabrak mag je op dezelfde manier schoonmaken, maar wel goed afspoelen. Je pony kan gevoelig zijn voor zeepresten.

Een ander materiaal dat niet zoveel onderhoud vraagt, is stof. De meeste sjabrakjes zijn gemaakt van katoen. Om ze mooi te houden, kun je ze het beste met de hand wassen en plat laten drogen. Je kunt ze ook in de wasmachine gooien tot 30 graden. Singels van stof kun je alleen in de wasmachine gooien met een dik kussensloop eromheen, anders beschadig je de machine (en daar is je moeder vast niet blij mee!). Was op maximaal 40 graden. Laat de singel plat drogen of hang hem op. Stop ‘m niet in de droger!

onderhoud kunststof

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper