play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Reparatie

Waar paarden en pony’s zijn, gaat veel kapot! Hoe vaak schuurt je pony niet met zijn neus langs de muur met het hoofdstel aan, of knaagt hij voor de grap een riempje door? Dat is natuurlijk vervelend, maar je kunt het laten repareren.

Een goede zadelmaker kan heel veel: van het stikken van leerwerk, het bijvullen van je zadel tot het aanzetten van nieuwe gespen. Voor simpel stikwerk aan een halster kun je ook naar een goede schoenmaker gaan.

Controleer regelmatig al het stikwerk van je hoofdstel en je zadel. Stel je voor dat je teugel opeens breekt als je langs de openbare weg rijdt. Of dat je beugelriem afknapt op het moment dat je boven een hindernis hangt!

Een zadel moet van tijd tot tijd helemaal nagekeken worden. De kussens van een nieuw zadel zakken na een poosje rijden altijd in en moeten dan bijgevuld worden. Dit kan alleen bij gestikte zadels, niet als het leerwerk geplakt is.

Laat je zadel na een val ALTIJD nakijken! Je moet namelijk zeker weten dat de boom van je zadel niet gebroken is. Ook singelstoten hebben veel te lijden en zullen na een aantal jaren meestal vervangen moeten worden.

Tot slot: zorg dat de veiligheidshaken waar de stijgbeugelriemen aan bevestigd zijn, soepeltjes openspringen als je aan de beugelriem trekt. Als dat niet zo is, doe er dan wat olie op (geen leerolie natuurlijk!).

reparatie

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper