play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Singels

Een singel is simpel gezegd een riem die onder de ponybuik doorloopt en die bedoeld is om iets vast te houden. Meestal zal dat een zadel zijn, maar er zijn ook dekensingels, antirolsingels, longeersingels en voltigesingels.

We beginnen bij het zadel. Voor zowel veelzijdigheids- als springzadels zijn de singels vrij lang, de sluiting valt onder de zweetbladen. Bij een dressuursingel ligt dat anders, deze is korter. De stoten (riempjes die aan het zadel zitten) lopen dan tot onder de zweetbladen door.

Er zijn singels van leer, kunststof en katoen. Een dekensingel gaat helemaal om het paard heen en helpt om de deken op zijn plaats te houden. Je hebt ze van stevige stof, maar voor bijvoorbeeld een zweetdeken is een elastieken singel ook heel handig.

Een antirolsingel heeft boven op de schoft een beugel. Daardoor kan de pony bij het rollen niet helemaal omrollen (en bijvoorbeeld vast komen de liggen). Een longeersingel heeft verschillende oogjes waar bijzetteugels of andere hulpteugels aan vastgezet kunnen worden. Een staartkoker kan ook via een riempje aan een dun singeltje bevestigd worden.

Ten slotte een voltigesingel: deze is vaak van wit leer en heeft beugels en lussen waar de voltigeurs in kunnen staan of zich aan vasthouden.

singel

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper