play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Fun / Bieb / Rijden / Tuig / Tuig voor aangespannen werk

Tuig voor aangespannen werk

Aangespannen rijden, dus je pony voor een wagentje zetten, betekent plezier voor meerdere mensen tegelijk en je pony heeft er ook nog lol in! Bij het maken van een ritje voor de wagen, kan je pony zich goed ontspannen zonder dat zijn rug belast wordt. Daarom kun je een pony al op jonge leeftijd (tweeënhalf jaar) voor de wagen beleren. Om de kar te kunnen trekken, heb je een tuig nodig. Dat kan een tuig mét of zonder broek zijn.

Een broek is een verzameling riempjes die over de achterkant van je pony hangt en waarmee hij (of zij) het wagentje van remmen op de achterhand. Als je alleen maar over de vlakke weg rijdt, is een broek niet per se noodzakelijk.

Zorg dat je tuig van goed leer is gemaakt, anders kunnen er nare ongelukken gebeuren. De meeste tuigen zijn uitgerust met een borststuk. Dit moet boven de boeg van je pony zitten. Gebruik een hoofdstel met oogkleppen en een stangbit. Je hebt nu eenmaal minder te vertellen op de bok dan in het zadel!

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper