play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Jong geleerd

Een veulentje van enkele uren oud kun je al best aanraken en zachtjes toespreken. Hij leert dan dat een mens bij zijn wereldje hoort en dat hij daar niet bang voor hoeft te zijn. Je hoeft niet overdreven voorzichtig te doen, maar je moet hem natuurlijk ook niet laten schrikken met onverwachte bewegingen of een harde stem.

Om te voorkomen dat het diertje van je af loopt, kun je je arm om zijn borst leggen en je andere arm om zijn achterhand plaatsen. Ga op je hurken zitten als het veulentje angstig blijft. Tien tegen één dat hij nieuwsgierig wordt en later vanzelf op je af komt stappen. Zorg dat je het veulentje niet te moe maakt en geeft hem op tijd rust. In het begin van zijn leventje krijgt hij heel wat indrukken te verwerken!

Houd tijdens het werken met een veulentje in gedachten dat het dier jou altijd als baas moet blijven beschouwen. Dat betekent dat je altijd duidelijk moet zijn. Door veel met pony’s om te gaan en door te kijken hoe deskundige mensen met ze bezig zijn, kun je leren hoe je met pony’s moet ‘praten’. Behalve duidelijk, moet je ook consequent zijn. Wat vandaag niet mag, mag morgen niet en overmorgen ook niet. Als je pony iets verkeerd doet, omdat hij er geen zin in heeft, kun je hem corrigeren, bijvoorbeeld met je stem. Word niet kwaad, dat heeft geen zin. Belangrijk is verder dat je de pony beloont als iets goed gaat!

jong-geleerd

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper