play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Vastzetten

Bij een poetsbeurt, in de trailer, tijdens een buitenrit of als de hoefsmid aan het werk is: je pony moet regelmatig met een halstertouw vastgebonden staan. Dit kun je het beste zo snel mogelijk aanleren bij een veulen. Naarmate een pony ouder is, wordt hij steeds sterker. Dan kan hij tegenstribbelen en jou of zichzelf verwonden.

Gebruik een goed passend halster dat niet versleten of kapot is. Kijk ook goed naar het halstertouw. Er mogen geen knopen in zitten en het moet dik genoeg zijn, anders krijg je de veiligheidsknoop niet los. Zet het veulentje zo kort mogelijk vast. Dan heeft hij minder ruimte om naar achteren of naar voren te springen en kan hij niet zo snel met een voorbeen over het touw heen slaan. Als het diertje naar achteren loopt, probeer je hem voorzichtig tegen te houden. Zeg ook duidelijk: ‘Nee!’ Beloon het veulen als hij even stil gestaan heeft. Herhaal deze oefening, bijvoorbeeld twee keer per dag.

Gebruik altijd een veiligheidsknoop (zie afbeelding) als je een pony vastzet. Mocht er iets gebeuren, dan kun je de knoop meteen lostrekken. Sla het touw om datgene waar je de pony aan vast wilt zetten. Maak in het losse uiteinde een lus. Haal de rest van het uiteinde achter het stuk touw langs waar je pony aan vast staat. Maak er nog een lus in en steek deze door de eerste lus. Trek aan en leg het losse eind touw door de lus.

vastzetten

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper