play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Stof

Het ademhalingssysteem van paarden is best wel kwetsbaar, dus als ze inademen bij een grote stofwolk voelt dat vervelend aan. En hij kan ook nog eens problemen krijgen met zijn longen. Nu krijg je al snel een stoffige lucht in de stal. Van al dat poetsen, vegen, opstrooien en droog hooi bijvullen. Om te zorgen dat je paard niet te veel last heeft van het stof, kun je een aantal dingen doen.

Je kunt hem zo veel mogelijk buiten zetten. Vooral tijdens het poetsen, vegen en opstrooien, want daar komt veel stof bij vrij. Voordat je gaat vegen, is het beter om wat water over de vloer te gooien. Dan stuift het niet allemaal de lucht in. En het is ook slim om hooi eerst buiten goed uit te schudden voordat je het voert. Nog beter is om het hooi een paar uur in water te weken, dan zijn alle schimmelsporen verdwenen. Nog mooier zou het zijn om je pony kuilgras of Haymix te voeren.

Zet, als het kan, je pony op een bedje van zaagsel. Maar als je gewoon stro gebruikt, zorg dan dat het stof- en schimmelvrij is.

En tenslotte: spinnenwebben trekken gigantisch veel stof aan, dus ga regelmatig met een ragebol alle hoekjes en gaatjes langs. Sop ook alles eens af en kijk hoe de stal glimt. Het ziet er netjes uit en je paard zal je dankbaar zijn!

stof

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper