play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter
Overzicht Volgende

WK IJslandse Paarden

Op dit moment wordt in Oirschot (Noord-Brabant) het wereldkampioenschap voor IJslandse paarden gehouden. Er doen wel 300 combinaties uit 17 landen mee aan proeven voor 4 en 5 gangen en telgangraces, voor volwassen en voor jeugdruiters. Sneltempo tölt en telgang gaat echt knetterhard! Dit soort proeven worden niet in een bak gereden, maar in een ovaalbaan.

De paarden die door deelnemers uit IJsland meegenomen worden, mogen niet meer terug naar hun eigen land en worden verkocht na de wedstrijden. Er is namelijk een zogenaamd invoerverbod van kracht. Daardoor is er al eeuwenlang geen invloed van andere rassen op de fokkerij van IJslandse paarden in IJsland.

Zou jij dat kunnen, je paard verkopen na de wedstrijd?

Reacties (21)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper