play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Andalusiër

1. Herkomst


De Andalusiër komt oorspronkelijk uit Spanje. Het ras bestaat al eeuwen en is van adel. Vroeger werden de paarden van dit ras veel gebruikt door koninklijke en keizerlijke families. Ook werden ze veel gebruikt bij het stierenvechten. Hierdoor zijn ze erg wendbaar en snel.
Een misvatting over de oorsprong van het Andalusische paard is dat het voort zou komen uit een Arabisch ras. In de Andalusiër komt geen of weinig Arabisch bloed voor.

2. Gebruik


Andalusiërs zijn dappere paarden. In Spanje gebruiken de boeren ze voor het hoeden van vee. Deze paarden zijn namelijk niet bang als een stier op ze afkomt. Ook worden ze veel gebruikt in de hoge dressuur. Andalusiërs zijn lenig en sterk en daardoor kunnen ze de piaffe, passage en nog veel meer. Hiernaast kunnen ze hele bijzondere sprongen maken, zoals de courbette en de capriool: hierbij hebben de paarden vier benen van de grond. Door hun mooie uiterlijk en goede karakter zijn Andalusiërs ook vaak te zien in shows en circussen.

andalusier05

3. Uiterlijk en kararkter


De Andalusiër is eerlijk, trots, intelligent en heeft een vurig temperament. Het paard werkt graag en leert gemakkelijk. De karakteristieke kleur voor een Andalusiër is schimmel.

andalusiër uiterlijk

4. Bijzonderheden


– Ze zijn pas volwassen als ze 6 jaar zijn
– De Andalusiër heeft een zacht karakter
– De Andalusiër schittert niet alleen in shows en circussen maar ook regelmatig in films!

andalusier01

5. Filmpje


Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny