play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo
Overzicht Volgende

Altijd blijven

Drie grote koudbloedrassen worden met uitsterven bedreigd! Dit jaar zijn er maar 240 Shire, 199 Clydesdale en slechts 25 Suffolk Puch (foto) veulentjes geboren en bij het Engelse hoofdstamboek aangegeven. Als het zo doorgaat, kan het zomaar zijn dat over tien jaar deze rassen niet meer bestaan. Het werk waar ze oorspronkelijk voor bedoeld waren, is er bijna niet meer. Werk in de landbouw als ploegen of hooien of in de bosbouw met het slepen van boomstammen gaat in onze tijd allemaal met machines. Het zou zonde zijn als deze schitterende paarden, die al sinds de middeleeuwen bestaan, helemaal zouden verdwijnen, dus een stichting is bezig om te kijken hoe deze rassen behouden kunnen worden.

In ons land is 2018 uitgeroepen tot het jaar van het Groninger paard, ook een ras dat op de lijst van zeldzame huisdieren staat. 

Welk ras moet van jou altijd blijven bestaan?

Reacties (18)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper