play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Schiefels

Een schiefel is een hard beengebrek. Het is een uitstekend botje en het voelt dus ook hard, en soms zelfs scherp. Het hoeft geen problemen te veroorzaken, maar dat kan wel, als het dicht bij een pees zit. Een schiefel komt het meest voor aan de binnenkant van de pijp van het voorbeen. Soms zitten ze aan de zijkanten of achterbenen.

Soms ontstaat een schiefel van binnenuit als er iets mis is met het beenvlies. Het kan ook van buitenaf ontstaan, bijvoorbeeld door een trap van een ander paard. Een schiefel is niet mooi om te zien, maar kan meestal geen kwaad.

schiefels

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny