play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Connemara

1. Herkomst


Ze weten niet precies hoelang de Connemara al bestaat, maar ze denken al honderden jaren. De pony komt oorspronkelijk uit Ierland, van de westkant om precies te zijn. Het is er ruig, bergachtig, er is weinig eten en het is vaak slecht weer. Net als de Shetlander en de IJslander is de Connemara dan ook een stoere en sterke pony en kan hij met weinig eten toe.

connemara05

2. Gebruik


Omdat de Connemara zo intelligent is, kan hij soms wel eens eigenwijs zijn! Het leuke aan deze pony is dat hij nieuwsgierig is en het fijn vindt om met mensen samen te werken. Hij zal een echte band met zijn baasje willen opbouwen en dan ook alles voor hem doen. Andere fijne eigenschappen zijn hun uithoudingsvermogen, hun soepelheid en springvermogen. Omdat ze uit een bergachtig gebied komen, zullen ze niet snel struikelen. Ze zijn immers gewend aan ongelijke bodem. Nog een voordeel is dat ze ook volwassen mensen kunnen dragen. En ze worden heel oud. Je zou er bijna meteen eentje gaan halen, vind je ook niet? In Nederland is er een eigen stamboek voor dit ras; er zijn een paar duizend pony’s ingeschreven.

connemara03

connemara04

3. Uiterlijk en karakter


De Connemara is een pony met veel uithoudingsvermogen, een bijzonder goed karakter en een rustig temperament. Oorspronkelijk waren de pony’s van dit ras isabellen met een aalstreep, zwarte benen, neus en oren. Deze kleuring is tegenwoordig vrij zeldzaam. Je ziet nu voornamelijk bruine, bruinzwarte en zwarte varianten.

connemara uiterlijk

4. Bijzonderheden


– In Ierland wordt de Connemara nog vaak in het wild gefokt
– De Connemara wordt veel gekruist met het Engelse volbloed
– Voorouders zijn onder andere de Arabier en Spaanse paarden
– Dit ras heeft een aparte kleur in de aanbieding: isabel met aalstreep, zwarte benen en neus
– Het zijn bergpony’s en daarom ook een beetje voorzichtig van aard

connemara01

connemara02

5. Filmpje


Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny