play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Curly

1. Herkomst


De Curly heet officieel American Bashkir Curly en komt dus uit Amerika. Over de oorsprong van het ras wordt gediscussieerd, maar over het algemeen wordt aangenomen dat rond 1950 is begonnen met het speciaal fokken van Curly’s. Oorspronkelijk waren het Mustangs met een gekrulde vacht. Ze bleken goed tegen koude winters te kunnen en men besloot ze te gaan fokken. Uit genetisch onderzoek is gebleken dat ook de Quarter Horse en Morgan Horse een rol hebben gespeeld bij de totstandkoming van de Curly.

curly02

2. Gebruik


Vanwege hun uiterlijk zijn Curly’s vaak te zien op keuringen en demonstraties. Maar de paarden houden zelf van een beetje competitie. Ze zijn erg geschikt voor western, endurance en buitenritten. Enkele Curly’s hebben op hoog niveau gesprongen en dressuur gedaan. Ze herstellen snel na inspanning. Ongeveer 10% van dit ras kan meer dan drie gangen, zoals de foxtrot, stepping pace, single foot, running walk en indian shuffle.

curly01

3. Uiterlijk en karakter


Curly’s zijn niet snel van hun stuk te brengen. Ze schrikken dus niet snel ergens van. Ook zijn ze over het algemeen goed gehumeurd en vriendelijk. Dit maakt ze erg geschikt voor beginnende ruiters. De Curly kan allerlei kleuren hebben, maar is meestal roodharig.

curly uiterlijk

4. Bijzonder


– Veulens van dit ras hebben zelfs gekrulde wimpers!
– Curly’s zijn geschikt voor mensen die allergisch zijn voor paarden.
– Deze paarden kunnen in de zomer hun manen en staart verliezen. In de winter groeien ze weer aan.
– De wintervacht van de Curly is gekruld, maar in de zomer kunnen ze bijna helemaal glad zijn.
– De vacht van de Curly lijkt meer op wol dan op gewoon paardenhaar.

curly03

5. Filmpje


Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny