play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Falabella

1. Herkomst


Er gaan een heleboel spannende verhalen te ronde over de herkomst van de Falabella. In 1845 vond een Ier, Netwall, een aantal hele kleine paardjes in een kudde die toebehoorde aan de Mapuche indianen. Deze paardjes waren minder dan een meter hoog. Waarom ze zo klein waren, weet niemand. Ze liepen in een afgesloten vallei waar weinig te eten was, vlakbij Buenos Aires. Het lukte Netwall er een paar mee te nemen naar huis. Op zijn ranche in Argentinië fokte hij ze nog kleiner. Zijn schoonzoon ging hiermee verder en gaf de paardjes de officiële naam Falabella.

falabella06

2. Gebruik


Falabella’s zijn snoepjes om naar te kijken maar ze zijn te klein om op te rijden. Je kunt ze wel voor een karretje zetten. Ze zijn meestal vriendelijk en vrij makkelijk in de omgang. Het is een geschikt paardje voor beginners, om met paarden leren om te gaan.

falabella03

3. Uiterlijk en karakter


Falabella’s hebben een heel fijn karakter, ze zijn lief en intelligent. Binnen een paar uur kun je ze uitleggen hoe ze een voetje, pardon, beentje moeten geven.

falabella uiterlijk

4. Bijzonderheden


– Een Falabella is vrij zeldzaam. Daarom zijn ze erg duur.
Een paar duizend euro ben je zo kwijt!
– In Argentinië zijn er wel zo’n 500 Falabella’s. In Europa ongeveer 170
– In Engeland was een beroemde Falabella stoeterij van Lord en Lady Fisher.
De paardjes liepen in een soort wildpark.
Een aantal van hen is na de opheffing van het dierenpark naar Nederland gekomen

falabella01

falabella04

5. Filmpje


Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny