play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

New Forest

1. Herkomst


De New Forest komt uit een gebied met dezelfde naam in het zuiden van Engeland. Het is 18 miljoen vierkante meter groot! Er leven kuddes pony’s in het wild. Ze eten vooral ‘gorse’, dat is een soort stekelbrem. Doordat ze oorspronkelijk uit dit ruige gebied komen, zijn de pony’s sterk en gezond. Ze moesten natuurlijk goed voor zichzelf zorgen, dus zijn ze ook slim!

new-forest01

new-forest02

2. Gebruik


De New Forest kan goed springen, dressuren, buitenrijden maar ook voor een wagentje gespannen worden. Het zijn daarnaast goede sportpony’s die je voor alles kunt gebruiken. Inmiddels komen ze ook buiten Engeland overal voor. In ons land zijn heel wat fokkerijen. Dat is niet vreemd, wie wil er nou niet zo’n pony die zo veel dingen kan en ook nog goed kan knuffelen?

new-forest03

3. Uiterlijk en karakter


De New Forest is eigenlijk beroemd geworden door hun lieve karakter. De pony is rustig, betrouwbaar en vriendelijk. Alle kleuren zijn toegestaan, behalve bont.

new forest uiterlijk

4. Bijzonderheden


– De New Forester is er in een kleine maat (tot 1.37 meter) en een grote maat (tot 1.48 meter)
– Een Forester is minder sjiek dan een Welsh, maar weer sjieker dan een Fjord of een Haflinger
– In het New Forest gebied kun je gewoon met de auto rondrijden. De pony’s zijn hartstikke tam
– In het natuurgebied zijn opzichters die de pony’s in de gaten houden. Daar moeten de eigenaren natuurlijk wel voor betalen. Als ze betaald hebben, knippen de opzichters een mooi patroon in de staart!

new-forest04

5. Filmpje


Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny