play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Welsh

1. Herkomst


De Welsh komt uit Wales, dat ligt in Engeland. Het zijn hele fijne pony’s omdat ze zo veel kunnen en omdat ze er zo mooi uitzien. Dit ras is onderverdeeld in kleine en grote maten. De kleinste maat is de Welsh A, ook wel Welsh Mountain genoemd. Verder heb je nog een Welsh B, de stokmaat gaat tot 1,37. Tenslotte zijn er de Cob types, sectie C en D. Dat zijn de wat stevigere pony’s. In Engeland worden deze ook door volwassenen gebruikt. Dat kan makkelijk, ze zijn sterk genoeg. Dus, belangrijk, je vader of moeder kan er ook op!

welsh04

welsh05

2. Gebruik


De Welsh is een pony die je tegenkomt in de wedstrijdsport, zowel in de dressuur, het springen als aangespannen rijden. Het zijn pony’s met een temperamentje en daar moet je even rekening mee houden.

welsh01

welsh06

3. Uiterlijk en karakter


De Welsh is intelligent, leergierig en heeft een groot uithoudingsvermogen. Ze hebben wel een pittig temperament, dus houd je aandacht erbij! De pony is er in de kleuren schimmel, bruin en vos. Bonte pony’s worden niet erkend.

welsh

4. Bijzonderheden


– Er zit Arabisch bloed in de Welsh, dat zie je aan het elegante hoofdje
– In Engeland wordt de Welsh Cob ook gebruikt voor de jacht
– De Welsh is een van de oudste Engelse ponyrassen
– De Welsh Cob heeft over het algemeen een nogal rustig karakter
– De pony’s van dit ras kunnen heel goed bewegen. Ze hebben een prachtdraf!

welsh03

5. Filmpje


Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny