play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Figuren

Een voorbeeld daarvan is de volte. Een volte is een cirkel die verschillende groottes kan hebben. Bij het rijden van een grote volte maak je gebruik van de hele breedte van de rijbaan. De volte heeft dan een middellijn van twintig meter. Een volte halve baan heeft een middellijn van tien meter en loopt precies tot de helft van de breedte van de rijbaan.

De lijn tussen A en X heet trouwens de middenlijn, ook wel renverseerlijn genoemd.

Een slangenvolte met drie of meer bogen, is een slingerende figuur over de breedte van de bak. De slangenvolte begint altijd op het midden van de korte zijde.

Een gebroken lijn is ook een figuur. Je doet alsof je van hand wilt veranderen, maar bij X ga je in eenzelfde schuine lijn weer terug naar de hoefslag.

Het rijden van een links- of rechtsomkeert waarbij je een soort taartpunt rijdt/maakt aan het eind van een lange zijde. Door een S van hand veranderen, is nog een manier om de andere kant op te gaan.

Vraag altijd aan je instructrice/instructeur of zij/hij de figuur een keertje voor je uit wil lopen als je niet precies begrijpt wat de bedoeling is. Er zijn zo veel verschillende figuren dat je vast af en toe in de war raakt.

figuren

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper