play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Halstertouwen

Een halstertouw moet sterk zijn. Een pony is dat ten slotte ook. Hij moet het touw niet zomaar stuk kunnen trekken. Verder moet het lang genoeg zijn om je pony naast je te laten lopen. Dunne halstertouwen zijn wel heel chic, maar een knoop is moeilijker los te trekken in geval van paniek.

Let bij de aanschaf ook op de sluiting: dit kan een musketonhaak of een paniekhaak zijn. De paniekhaak kan bestaan uit een haak met een verende klip die bij een harde ruk losschiet. Maar hij kan ook bestaan uit een haak die afgesloten wordt door een ring die je los kunt draaien. Wil je een paniekhaak hebben voor het geval dat je pony een keertje hangt, dan kun je beter de laatste versie gebruiken. Bij de eerste staat je pony wel erg snel los.

Voor een pony die wel eens hard aan een halstertouw trekt, kun je het beste een katoenen touw inzetten. Het is namelijk niet prettig wanneer een nylon touw door je handen schiet. In het ergste geval houd je er zeer pijnlijke brandblaren aan over!

Voor keuringen en dergelijke zijn er ook nog andere geleidelijnen, met of zonder kettinkje aan het eind.

halstertouw

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper