play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Veelzijdigheidszadel

De meeste ruiters en amazones vinden alles leuk wat met paarden te maken heeft. Ze willen dressuur oefenen, sprongetjes maken en zo nu en dan lekker in het bos of op het strand rijden. Dit kan allemaal met een veelzijdigheidszadel! Het zadel ligt tussen een dressuur- en springzadel in, vandaar dat het voor verschillende onderdelen van de paardensport gebruikt kan worden.

De zweetbladen zijn niet zo lang als bij een dressuurzadel, maar wel langer dan bij een springzadel. De lepel is redelijk hoog. Met springen zit dit iets minder lekker als je hoge hindernissen neemt, maar anders heb je er geen last van. Aan allebei de kanten van het zadel zitten drie singelstoten; je gebruikt er twee en er is één reserve. De singel is lang en wordt onder de zweetbladen vastgemaakt. Als je vaak lange buitenritten maakt, kun je ringetjes aan het zadel laten maken waar je zadeltassen of een halster aan vast kunt klikken.

veelzijdigheidszadel

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper