play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Transportbescherming

Als je op pad gaat met je pony of paard, moet je voorzichtig zijn. Of het nu in een trailer of in een veewagen is. Bij een lange rit moet je zo nu en dan even stoppen en checken of alles in orde is. Geef je paard genoeg te eten en te drinken. Het is ook belangrijk dat je hem goed inpakt op de plaatsen waar hij zich kan bezeren. Het allerbelangrijkst zijn de benen van het paard.

Beschermers
Er zijn lange transportbeschermers die van de hoef tot over het spronggewricht lopen.  Er zijn ook wat kortere beschermers. Die bedekken het pijpbeen en de koot. Ze zijn altijd van dik, stevig materiaal en aan de binnenkant voelen ze zacht aan. Zorg dat je altijd alle vier de benen inpakt.

Bandages
Je kunt ook zelf de benen bandageren. Dat doe je in dit geval met reisbandages. Hiervoor moet je wel onderleglappen gebruiken. Die zijn in de winkel te koop, maar je kunt ze ook zelf maken. Dan neem je een stevige deken en die knip je in stukken. Bandageer zo veel mogelijk naar beneden. Zorg dat de onderleglap onderaan over de kroonrand steekt. Stop bij de voorknie en het spronggewricht. (Zie ook: ‘Bandages’.)

Rest van het lichaam
Om de hoefballen en de kootholtes te beschermen, kun je springschoenen omdoen. Voor de staart kan je een bandage of een staartkoker inzetten. Dan blijven de staartharen nergens aan haken. Een staartkoker wordt met een riempje aan een singel vastgezet. Verder bestaan er nog kniebeschermers, hakbeschermers en hoofdbeschermers. En een deken is prettig bij fris weer, maar kijk uit, want de temperatuur loopt snel op in een veewagen. Heel belangrijk: zorg dat het paard genoeg frisse lucht krijgt!

transportbescherming

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny