play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Relax

Druk zacht met je drie middelste vingers. Begin zacht, dan ietsje meer tot je de huid indrukt. En dan weer heel rustig druk verminderen. Als jij of je pony drukken niet fijn vindt, kun je ook zachtjes wrijven.

Ieder paard zit anders in elkaar. De aanraakpunten kunnen dus per paard een beetje verschillen. Soms kun je een plekje ook voelen. Dan staan de haren een beetje anders, is het warmer of kouder, iets boller of holler dan de rest van de omgeving.

Soms is je pony wat gespannen. Bijvoorbeeld omdat hij merkt dat er een wedstrijd aankomt of omdat hij ergens van is geschrokken. Om te zorgen dat hij weer rustiger wordt, kun je de volgende drukpunten gebruiken.

1. Puntjes van de oren. Deze kun je tussen je duim en vingers nemen.
2. Trek een lijn van de ooghoek naar het neusgat. In het midden, naast het bot van de neus mag je zacht drukken.
3. Leg een hand achter de oren met je vingers omhoog. Leg je andere hand langs de manenkam met je vingers naar je eerste hand. Daar, in het hoekje tussen je handen, moet je zijn.
4. Trek een lijn van de onderkant van de hals naar het begin van de manen. Ongeveer op 1/3 van deze lijn vanaf onder, voor het schouderblad.
5. Leg je hand onder de punt van de schouder met je duim omlaag. Daar waar je duim ligt, is de plaats.
6. Boven de voorknie, aan de buitenkant van het been.
7. Onder de voorknie, aan de binnenkant van het been.
8. Als je pony gewoon (vierkant) staat, kun je vanaf het achterbeen een lijn recht omhoog naar de ruggengraat trekken. Daar vlak achter zit het perfecte plekje.
9. Leg je hand onder de achterknie van je pony. Daaronder, een beetje aan de voorkant van het been, vind je het drukpunt.
10. Bij de hak van het paard vind je een kuiltje. Laat je vingers naar de bovenkant daarvan glijden en je zit op de juiste plaats.

relax

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny