play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Fun / Bieb / Verzorging / Opvoeding / Gereedschap voor longeerwerk

Gereedschap voor longeerwerk

Je pony kan nu zonder problemen een longeersingel, een kaptoom en een bit dragen. Tijd om aan het echte werk te beginnen!

Voor het longeren heb je een aantal zaken nodig, zoals een afgezette longeerruimte waarin een cirkel met een middenlijn van zestien meter past. De bodem moet vlak zijn, veerkrachtig maar niet te zwaar.

Verder heb je natuurlijk een longeerlijn nodig. Neem bij voorkeur een katoenen lijn, liefst met aan het uiteinde leren dwarsstukjes. Katoen verbrandt je huid niet als de lijn een keer door je handen getrokken wordt, en dwarsstukjes geven wat meer grip.

Draag altijd handschoenen bij het longeren, dat is veiliger. Ook een cap is een aanrader. Je hoofd is dan in ieder geval beschermd bij een rondbokkende pony! Tenslotte nog de longeerzweep, ook wel chambrière genaamd. Hij is lang, wel zo’n twee meter, en het touwtje dat eraan hangt, is nog langer, zo’n drie meter. Het uiteinde van dat touwtje heet de slag.

Voordat je begint, zorg je dat je longeerlijn netjes in grote slagen opgerold is, te beginnen bij het uiteinde met de lus. Alleen dan kan je straks de lijn af laten rollen zonder dat hij in de knoop raakt.

gereedschappen

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper