play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Singel

Longeren is een goede manier om een pony stemcommando’s te leren. Of je nu aangespannen rijdt of onder het zadel, alles begint met het leren van stemcommando’s.

Bereid je pony voor op longeerarbeid door het dier tijdens het poetsen al eens een (elastische) dekensingel of longersingel te laten dragen. Leg de singel zachtjes op de rug en trek vooral niet in één keer de singelstoten aan!

Gaatje voor gaatje en in het begin niet te strak. Als je pony zich schrap zet, moet je niet verder gaan voordat hij weer ontspant. Aai hem, praat tegen hem, laat duidelijk merken dat je tevreden bent als het goed gaat. De volgende stap is het rondstappen met singel om. Draaf ook een stukje. Dat is niet alleen goed voor je pony, maar ook voor jouw conditie!

Denk erom dat je lekker zittende, platte schoenen of laarzen draagt. Een jonge pony kan soms wat harder gaan dan de bedoeling is of opeens opzij springen. Jij moet je snel aan kunnen passen! Doe de oefening met de singel tot je pony hier helemaal aan gewend is. Vervang de singel dan door een zadel zonder stijgbeugels eraan.

singel

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper