play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Trailer

Het wennen aan een trailer begint met in- en uitstappen. Veulens kunnen wel eens gekke sprongen maken, dus kijk goed of hij zich nergens aan kan bezeren als je de klep hebt opengedaan. Leg eventueel wat stro op de klep en laat de moeder voorop gaan. Als de moeder moeilijk de trailer in te krijgen is, begin dan pas met oefenen als het veulen gespeend is, anders leert hij verkeerde dingen.

Blijf zo lang mogelijk ter hoogte van de schouder van je veulentje lopen. Stap pas op het laatste moment voor hem uit de trailer in. Zet hem vast als de achterstang en de klep gesloten zijn. Beloon het dier uitbundig als het goed gaat. Als hij niet op de klep durft te stappen, kun je hem helpen door een hoefje op te tillen en op de laadklep te plaatsen.

image

Als hij echt niet naar binnen wil, kan hij ook ‘getild’ worden. Twee sterke mensen geven elkaar een (rechter- en linker-) hand en leggen hun armen onder het achterste van het veulen, waarna ze hem een zetje geven. Let er bij het uitstappen op dat het veulen niet zijdelings van de klep valt.

trailer

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper