play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Vreemde zaken

Je kunt een paard of pony aan bijna alles laten wennen. Een jong dier dat nog niet toe is aan longeren of berijden, kan toch al met aardig wat dingen vertrouwd gemaakt worden.

Zo zou je een keertje de benen kunnen bandageren. Stap daarna wat aan de hand met hem rond, dan went hij aan het gevoel van ‘dingen’ om zijn benen. Leg eens een stuk zeil of plastic op de grond en probeer je jonge pony er overheen te laten stappen. Spreek hem geruststellend toe en laat hem aan het zeil ruiken als hij dat wil.

Ook kun je met je pony aan de hand eens over een grondbalk heen stappen. Zet ergens een vlaggetje neer en kijk of jullie er samen langs kunnen stappen. Of plaats een paraplu of parasol op een punt waar jullie vaak langs komen, dan went hij daar ook aan.

Luister tijdens een poetsbeurt samen naar muziek. Als je niet in een al te drukke buurt woont, kun je misschien een eindje langs de weg lopen. Vraag aan een ervaren persoon of hij met je meegaat. Begin niet meteen vlak langs een grote vrachtwagen te wandelen, maar een fietser moet wel kunnen.

vreemde zaken

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper