play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Poetsbeurt

Het sociale leven van een wilde pony bestaat voor een belangrijk deel uit het wederzijdse verzorgen van de vacht. Dat wordt ook wel ‘manenkrauwen’ genoemd. De pony’s staan daarbij kop aan kont en poetsen als het ware met hun tanden de vacht van de ander. Zo worden ook plekjes verzorgd waar je als pony zelf moeilijk bij kan.

image

Door je pony te poetsen, houd je hem niet alleen schoon, maar stimuleer je ook de bloedsomloop. De huid gaat daardoor beter functioneren en dus ook de haargroei. Goed poetsen is dus gezond. Daarnaast is het leuk want je bouwt een band op met je pony!

Verschil tussen stal- en weidepony
Een stalpony heeft meer behoefte aan poetsen dan een weidepony. Hij kan immers minder makkelijk rollen! Een weidepony moet wel schoongehouden worden, maar overdrijf het niet. Door te veel en te grondig te poetsen, verwijder je huidvet dat nodig is om hem te beschermen tegen weersinvloeden. Verwijder wel modder, oude haren of ander vuil, anders kunnen de haartjes niet meer uitstaan en zo geen isolerend luchtkussen vormen.

poetsbeurt

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny