play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Strowis

Een wis is een ouderwetse borstel. Toch is hij nog steeds heel handig. Je kunt hem gebruiken om je paard mee te masseren. En hij gaat er heel mooi van glimmen. Vooral na het rijden vindt een paard het heerlijk om even met de wis gemasseerd te worden. Als beloning voor het harde werken!

Je kunt zelf een strowis maken! Hoe je dat doet, lees je hier.

Stap 1:
Je begint met het maken van een lang ‘touw’. Dit doe je zo:

– Pak een flinke pluk hooi of stro. Trek hem een beetje uit elkaar en ga dan draaien. Het is de bedoeling dat het een lange streng wordt.

– Als de streng goed begint te draaien, pak je er steeds een beetje stro bij. Net zo lang tot je een hele lange sliert gedraaid stro hebt. Je hebt zeker je eigen lengte nodig. Door het draaien is het stro een touw geworden.

strowis1

Stap 2:
Als je het touw hebt, kun je gaan vlechten:

– Maak twee lusjes aan het einde die ongeveer net zo lang zijn als je hand.
– Weef dan in een 8-figuur de rest van het touw om de lusjes heen.
– Trek alles mooi strak.
9- Steek het laatste stukje van je touw tussen het gevlochten deel zodat het niet weer uit elkaar valt.

Als je het goed doet, houd je een echte strowis over die je vaker kunt gebruiken.

Touw
Normaal maak je een wis van zacht stro of hooi. Maar als je stro ingewikkeld vindt, kun je er ook een maken van de gele of oranje harige touwtjes die vaak om strobalen zitten. Als je er ongeveer tien bij elkaar pakt, heb je er genoeg.

strowis

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny