play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Afmeting

In Nederland staan pony’s en paarden een groot deel van hun leven in de stal. Daar moeten ze zich natuurlijk wel prettig voelen.

Houd rekening met de grootte van het paard als je hem in een box of stand zet. Want hoe groter het paard, hoe groter de ruimte die hij nodig heeft. Ze moeten lekker kunnen bewegen, liggen en om kunnen keren.

Je kunt een paard in een stand zetten of in een stal. Het verschil is dat hij zich in een stand niet kan omdraaien of even lekker kan scharrelen. Een stand is kleiner, ongeveer drie meter lang en anderhalve meter breed.

Een box is het prettigst voor paarden en pony’s. Voor een paard is een goede afmeting 3,5 meter bij 3,5 meter. Een pony heeft voldoende ruimte met 3 meter bij 3 meter.

Als de pony’s met elkaar in contact mogen komen, wordt er vaak voor een lage muur gekozen. Dan kunnen ze gezellig met elkaar babbelen en elkaar kriebelen. Andere mensen vinden het veiliger als de muren bijna dicht zijn. Dan kunnen de dieren elkaar geen kwaad doen. Vaak zitten er dan wel tralies in, zodat ze elkaar wel kunnen zien.

De ingang moet breed en ruim genoeg zijn. Het paard mag zich niet kunnen bezeren bij het naar binnen of buiten gaan.

afmeting

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper