play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Beweging

Geef je pony zo veel mogelijk beweging, want dat is hij gewend. In de natuur heeft hij een heel ander schema dan in de stal. Lopen, scharrelen, lopen en rennen, dat is zijn dagprogramma in de natuur. In de stal lukt dat niet, maar je kunt wel veel doen om hem genoeg beweging te geven en om verveling tegen te gaan.

Probeer elke dag te rijden en maak er wat leuks van. Dressuurtraining kan best eens vervangen worden door een springles. Voor de afwisseling kun je eens een buitenrit gaan maken, het liefst met andere pony’s. Of longeer een half uurtje.

Je kunt ook samen met vriendinnen wat aan de beweging van je paard doen. Ga dan eens aangespannen rijden. Dan krijgt je pony veel beweging zonder dat zijn rug belast wordt. Laat je wel helpen door iemand die er verstand van heeft.

Op dagen dat je weinig tijd hebt, kun je je pony gerust een paar uurtjes in de bak, een weiland of een paddock zetten. Maar als dit niet mogelijk is bij jou in de buurt, waarom laat je dan niet iemand met hem wandelen? Het is gezond voor de pony en ook voor de begeleider. En zo ziet je pony ook nog eens wat! Bovendien stelt hij ieder halfuurtje aan de hand grazen op prijs.

Rustig en regelmatig bewegen is goed voor je pony. Maar tien minuten als een bezetene rennen met de zweep erachteraan is vragen om blessures! Dus zorg dat je altijd rustig begint en rustig eindigt.

beweging

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper