play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Drinkwatervoorziening

Het is het makkelijkst om water uit de kraan te halen, maar soms is er geen leidingwater op stal. Als er een sloot vlak naast je stal is, kun je daar water uit pompen of scheppen en daarmee een emmer vullen. Dat is gratis en goed voor het milieu. Zet de emmer wel goed in de hoek, want anders ligt hij zo omver. Of koop een waterbak met haken, zodat je hem op kunt hangen.

Een grote trog die je met slootwater vult, is nog handiger. Je kunt daarvoor een speciekuip gebruiken. Die is te koop bij veel doe-het-zelfzaken en ze zijn niet duur. Zo’n kuip moet je wel af en toe legen en uitschrobben. Anders gaat het water stinken en smaakt het niet lekker meer.

Een automatische drinkbak is helemaal makkelijk. Het bespaart de verzorger veel werk, want de pony kan zelf op een lepel drukken en dan kan hij drinken.

Controleer wel elke dag of de drinkbak nog schoon is. Het kan zijn dat er per ongeluk een drol in ligt. Pony’s zijn wat dat betreft soms oenen. Daarom moet de drinkbak ook niet te laag hangen.

In de winter kan het streng vriezen. Zorg dan dat de leidingen niet bevriezen door er warmtedraad omheen te wikkelen. En als de waterbakjes bevriezen, zul je met keteltjes warm water in de weer moeten.

drinkwatervoorziening

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper