play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Indeling

Allereerst moet je zorgen dat de ruimte goed wordt benut. Je moet alle paarden kwijt kunnen en genoeg ruimte hebben voor de spullen.

Als de boxen binnen zijn, moet je ervoor zorgen dat de staldeuropening niet op kant van de wind staat. Dan staan de paarden op de tocht, iedere keer dat de deur opengaat. De deuren van de boxen moeten prettig in gebruik zijn en dus is het belangrijk naar welke kant ze opengaan.

Voor de paarden is een breed gangpad erg fijn. Er moet een baal hooi of stro kunnen liggen zonder dat de paarden erover struikelen.

Een touw aan de boxdeur is erg handig om te gebruiken als waslijn. Je kunt er je dekens of bandages overheen hangen om te laten drogen. Ook is het handig om een haakje te maken voor je halster. Dan kun je die ophangen in plaats van op de grond te leggen.

Je kunt in de box zelf een stevige ring maken waar je het hooinet aan op kunt hangen. Een goede hoogte daarvoor is anderhalve meter.

Water kun je op verschillende manieren geven. Met een automatische drinkbak wordt het water automatisch bijgevuld. Maar je kunt ook een emmer of waterbak neerzetten. Zet het water niet vlak naast de voerbak. Dan kan het paard namelijk zijn hardvoer gaan soppen in het drinkwater.

Voerbakken zijn er in veel verschillende soorten en maten. Draaibare, kantelbare, ronde, hoekmodellen, alles is mogelijk. Het maakt niet uit welke vorm de bak heeft, je moet de bak altijd goed schoonmaken. Oude voerresten moeten eruit. Dat kan namelijk gaan schimmelen en daar komen weer beestjes op af. Een hele makkelijke voerbak is gewoon een plastic emmer op de grond.

indeling

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper