play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Materiaal

Tegenwoordig kun je een kant-en-klare stal kopen. Dan heb je bijna alles in een keer: de wanden, de schuifdeuren, voerbakken en andere accessoires. Je kunt natuurlijk ook je vader, buurman of een bouwvakker vragen om een stal te bouwen.

De wanden worden gemaakt van (bewerkt) hout, hardhout of kunststof. Hardhout is het beste materiaal, want dat gaat lang mee. Kunststof is minder geschikt als de stal in de felle zon staat. Het traliewerk is van gegalvaniseerd staal. Dat betekent dat het niet kan roesten.

Let er bij het maken van de stal op dat je pony nergens aan kan gaan knagen. Dat zou zonde zijn van zijn gebit en van de tralies! Werk randjes af met strips van aluminium en zorg dat de wanden glad zijn, zodat het paard zijn tanden er niet in kan zetten.

Wil je ramen in de box? Maak ze dan van onbreekbaar materiaal en zet er voor de zekerheid spijltjes voor. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn.

Bij het maken van een dak kun je golfplaten gebruiken. En het is wel zo fijn als er een beetje licht naar binnen schijnt, dus gebruik af en toe een doorzichtige plaat. IJzeren golfplaten worden nogal warm met de zon erop en zijn daarom niet zo geschikt. Je kunt ook echte dakpannen op het dakje leggen, maar dat wordt een stuk duurder.

materiaal

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper