play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Paddock

Je hebt niet altijd een weiland tot je beschikking of een manegebak van twintig bij veertig meter. Sommige mensen hebben wel een weiland, maar dat wordt alleen in de zomer gebruikt. Dat kan zijn omdat het in de winter niet geschikt is voor paarden vanwege de blubber of omdat het dan kapot getrapt wordt.

Er zijn ook kleinere ruimtes buiten waar je je pony in kunt bewegen. Dat heet een paddock. Dit lijkt op een bak maar dan kleiner. De afrastering moet stevig zijn. Van houten palen of planken, maar ook een hekwerk van kunststof is prima.

Op de bodem ligt vaak zand. Maar als er altijd plassen liggen in de paddock, kun je aan een drainage denken. Een drainage maak je door sleuven in de grond te graven. Hierin komen dan buizen die met de uiteinden in de sloot of greppel eindigen. Daarop komen kiezelstenen en eroverheen komt wegendoek. Dat doek is doorlaatbaar en daarom kan het water erdoorheen.

Paarden kunnen ook in een paddock wonen. Zorg dan wel dat hij een afdak heeft of een schuilplaats voor als het regent bijvoorbeeld. Op deze plaats leg je op de ondergrond bakstenen of tegelwerk. Zo kun je het beter schoonhouden en op die plek staat je paard op een droge ondergrond. Het is ook een goede plek voor het hooi, want zo wordt het minder vies.

paddock

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper