play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Sociale contacten

Bij het maken van een stal is het een goed idee om rekening te houden met de sociale behoefte van de dieren. Zorg dat je pony met een andere pony in contact kan komen of dat hij in elk geval andere pony’s en paarden kan zien vanuit zijn box. Ideaal zijn boxen met lage muurtjes. Daar kunnen ze dan lekker overheen hangen, waardoor ze met elkaar kunnen knuffelen of manenkrauwen.

Als de muur niet open is aan de bovenkant, is het wel zo prettig als er traliewerk zit. Dan kunnen de paarden elkaar wel gewoon zien. Je ziet ook weleens dat er een kijkgat is gemetseld in de wand. Dat is beter dan niets.

Misschien klinkt het vreemd, maar door je pony te poetsen, boots je ook een beetje het kuddegedrag na. In de vrije natuur en in de wei maken pony’s contact door elkaars vacht te verzorgen. Dan staan ze vaak kop aan kont en bewerken ze de vacht van de ander met hun tanden. Zo bereiken ze plaatsen waar ze zelf niet bij kunnen komen. Door te poetsen doe je eigenlijk hetzelfde en het is ook nog eens heel gezellig!

sociale contacten

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper