play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Voederbehoefte

Als jij een strandwandeling hebt gemaakt, heb je waarschijnlijk veel meer zin in een pannenkoek dan wanneer je de hele dag voor de tv hebt gezeten. Bij je pony werkt het eigenlijk ook zo. Als hij de hele dag in de stal staat, hoeft hij minder te eten dan wanneer hij veel heeft gereden. Let dus op hoeveel je pony of paard beweegt en pas daar het eten op aan.

Het is belangrijk dat je pony kleine porties eten krijgt. Als het kan, geef je hem vier keer per dag een beetje voer. Denk aan twee keer hardvoer en twee keer ruwvoer. Geef in verhouding altijd wat meer ruwvoer. Pony’s die echt hard trainen, hebben meer krachtvoer nodig dan pony’s die recreatief gebruikt worden, en dat is ook logisch.

Als je pony een dagje rust heeft en niet rijdt of werkt, pas je het eten aan. Geef de helft van het krachtvoer en juist wat meer hooi. Ondanks dat je niet met hem rijdt, kun je beter wel een uurtje met hem gaan wandelen. Als dat niet lukt, kun je hem ook een uurtje in de bak laten scharrelen of buiten in de wei zetten.

Als je van plan bent om een nieuw soort voer te gaan geven, doe dat dan niet zomaar. Vermeng het nieuwe en het oude voer een paar dagen met elkaar. Zo kan je pony wennen aan de omschakeling.

Geef ook van tijd tot tijd een slobber, vooral in de winter vinden paarden dat lekker. Voor de variatie kun je ook eens wat wortelen of appels geven en toevoegen aan de slobber.

voederbehoefte

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper