play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Voerbakken

De goedkoopste manier om je pony hardvoer te geven, is door het voer in een emmer te doen en in de box op de grond te zetten. Het vervelende is alleen dat je pony de emmer dan om kan stoten. Hij knabbelt er gulzig op los en dan valt de emmer om. Daarom zijn er ook voerbakken.

Zo is er een voerbak in een hoekmodel. Deze kan gemakkelijk worden opgehangen in de hoek van de box. Zo stoot de pony zich niet. Let op dat je niet de voerbak van de buurman aan dezelfde kant monteert. Pony’s eten niet rustig als er een paar centimeter naast hen ook driftig wordt gegeten.

Bij een kant-en-klare box zit de voerbak er al bij. Deze zit aan de voorste wand van de box. Soms zit er alleen een voergat in de tralies met daaronder de voerbak.

Bij draaibakken kun je de voerbak naar buiten draaien om te vullen. Als de bak vol is, draai je hem weer naar binnen, de box in. Dat kan ook met de kantelbare voerbakken.

Als je een pony hebt die veel morst omdat hij met zijn snoet door de bak schuift, kun je het beste een bak met morsstang kopen. Het maakt wel een beetje lastiger schoon. Er is ook een andere oplossing voor het morsprobleem. Je kunt een zware baksteen midden in de voerbak leggen waardoor de pony niet meer zal schuiven.

Tot slot kun je een grote ring aan de wand bevestigen, waar de voeremmer precies in past. Deze kan er niet makkelijk uit worden gehaald door de pony en hij kan ook niet gaan schuiven.

voerbak

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper