play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Mest verwijderen

Omdat er altijd op dezelfde plaats wordt gepoept en geplast, komt er een opeenhoping en dat noemen we latrine. Door al die meststof ontstaan er veel ruige planten zoals distels en brandnetels. In de vrije natuur is dat niet zo’n probleem, omdat deze bosjes weer een schuilplaats zijn voor insecten en kleine diertjes. Maar wij hebben vaak maar een beperkte ruimte om onze pony’s op te houden. En pony’s eten niet meer op de plekken waar gemest is. Dat is logisch, want dat is niet zo fris natuurlijk. Maar de vaste mestplaats wordt daardoor steeds groter. Om te voorkomen dat er een groot stuk land verloren gaat, kun je een aantal dingen doen.

– Haal regelmatig alle mest weg, minstens eens in de vier dagen.
– Laat schapen of geiten op je land lopen of maai de bossen gras die bij de mestplaats groeien.

Waar je ook aan moet denken, is wormbesmetting. In de mest van je paard zitten wormeneitjes. Die ontwikkelen zich in de mest tot larven en die worden via het gras weer door je pony opgegeten. Daardoor kan je pony ernstig besmet raken met wormen. Je kunt daarom beter geen mest over je land verspreiden. Want dan neemt de kans op wormbesmetting flink toe. Als je dit toch doet, doe het dan overdag als de zon goed schijnt. Dan drogen de wormeneieren uit.

mest verwijderen

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny