play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Bemesten

Goede voedingsstoffen zijn meststoffen. En daarvan zijn weer twee soorten: kunstmest en organische mest.

Kunstmest is gemaakt door mensenhanden en je kunt het in zakken kopen. Het zijn kleine korrels en die worden vaak verspreid door een tractor met een ronddraaiende strooier erachter. Dat werkt heel makkelijk. De mest wordt ook snel opgenomen in de grond. Je kunt dit het beste laten doen bij regenachtig weer, want dan smelten de korrels nog sneller de bodem in. Let op: laat geen dieren grazen tot de korrels verdwenen zijn.

Organische mest is hetzelfde als echte mest. Dat kan poep zijn van koeien, paarden, varkens of andere dieren. Ruige mest is vermengd met stro. Je kunt dus ook de mest van je paard wegwerken door het op het weiland te gooien! Zorg wel dat het goed gecomposteerd is. Dan ben je ook de wormen kwijt. Reken hiervoor minimaal een half jaar.

In de herfst en in de winter kun je een grondonderzoek laten doen. Dat helpt je bij het bemesten. Er wordt namelijk een bemestingsadvies gegeven.

bemesting

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny